Leef je gezond? Ga je verstandig met je gebit om? Dan is het vaak veel voordeliger om zelf geld opzij te zetten, in plaats van een dure aanvullende verzekering af te sluiten. Wat is in jouw geval slimmer: aanvullend verzekeren of zelf sparen?

Zelf betalen of verzekeren?

Weet je niet zeker of je zorgkosten gaat maken? Dan ben je met een aanvullende zorgverzekering meestal duurder uit, dan wanneer je zelf voor je zorg betaalt. Een aanvullende zorgverzekering dekt namelijk maar een bepaald bedrag. Je betaalt vaak meer premie, dan dat je – áls je al kosten maakt die buiten het basispakket vallen – terugkrijgt voor je behandeling(en).

Wanneer zelf sparen voor je zorg

Heb je geen aanvullende verzekering? Leef je gezond? Ga je verstandig met je gebit om? Dan is het waarschijnlijk veel voordeliger om zelf geld opzij te zetten, voor het geval er toch een rekening van je tandarts of fysiotherapeut op de mat valt. Je betaalt dan uitsluitend voor de zorg die je afneemt. Niets meer en niets minder.

Wanneer aanvullend verzekeren

Verwacht je veel zorgkosten, zoals fysiotherapie of orthodontie? Dan kan een aanvullende zorgverzekering je veel voordeel opleveren. Daar staat wel een (hoge) vaste premie tegenover. Maak je geen kosten? Je premie ben je sowieso kwijt. Bedenk van tevoren of en welke behandelingen je verwacht. En wat dat (ongeveer) gaat kosten. Bekijk de voorwaarden van de aanvullende verzekering goed: Hoeveel krijg ik per behandeling vergoed? Wat is de maximale vergoeding per jaar?

Waar je ook voor kiest: door slim vooruit te denken kun je veel besparen op je zorgkosten.

Lees ook:

Sparen én verzekeren

Beschik je niet over een ijzeren discipline om maandelijks geld opzij te zetten? Maak dan via je eigen internet bankieren app een potje voor zorg aan en leg daarin maandelijks geld in, zodat je een buffertje opbouwt. En wil je wel verzekerd zijn voor als er écht iets misgaat? Kies dan voor ixorg. Met ixorg ben je verzekerd bij ongevallen en ernstige blessures.

*Bekijk de voorwaarden.

Benieuwd naar hét goedkope alternatief voor jouw aanvullende zorgverzekering? Bekijk de voordelen van ixorg.