Charon

Als zzp’er verzeker ik alleen wat nodig is

“Ik ben 2 jaar geleden voor mezelf begonnen, als tekstschrijver. Dat gaat best goed, maar ik moet nog wel op de centjes letten. Dat doe ik dan ook, een aanvullende verzekering vind ik echt onzin. Al toen ik na de geboorte van de meiden minder ging werken, hebben we eens kritisch naar onze kostenposten gekeken. We besloten onder andere de uitgebreide zorg- en tandartsverzekeringen op te zeggen. Ooit op aanraden van mijn ouders afgesloten, maar eigenlijk maakten we er nooit gebruik van. Nooit zo bij nagedacht, maar wat zonde eigenlijk. Daarmee spaarden we bij elkaar al gauw zo’n € 120 per maand uit, dat scheelde ruim € 1.400 per jaar! Best een mooi bedrag. En ik heb een goed gebit en een gezond lijf. Ik sport regelmatig, eet goed en zorg goed voor mezelf. Dus waarom zou ik?

Zorg die je nodig hebt, voor een eerlijke prijs.

We besloten wel om een deel van dat bespaarde geld maandelijks automatisch naar een eigen ‘spaarpotje’ weg te boeken via onze eigen bankrekening. Zo sparen we zelf voor onze tandartsrekeningen. Tot nu toe blijkt het een goede keus. Zoals verwacht vallen de rekeningen mee, op controles – en hier en daar een röntgenfoto of gaatje – na. Door het ruime maandbedrag hebben we er geen omkijken meer naar. Sterker nog, er zit inmiddels een aardig bedrag in de pot. Misschien haal ik de helft er eind van het jaar wel uit. Voor een weekendje weg of dagje shoppen met m’n dochters ofzo.

Waarom ixorg? Ik wil toch dat de echte risico’s die ik loop verzekerd zijn. Een vriendin van mij had behoorlijk schade aan haar mond toen ze met de fiets in Amsterdam op de tramrails was gevallen. Kostte haar dui-zen-den euro’s. Daar zit ik echt niet op te wachten hoor. Met ixorg is mijn gebit tot € 10.000 per keer verzekerd. En dat geeft me een veilig, goed gevoel. En dat voor die paar euro?”

Charon
Zzp’er & tekstschrijver

Spaar net als Charon zelf voor je eigen zorg en bespaar flink op jouw zorgkosten.