Een drukke baan en/of gezinsleven, volgeplande weekenden… Door hoge verwachtingen – van onszelf en anderen – staan we voortdurend onder druk. Al meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva en nog eens 1 miljoen mensen hebben last van slapeloosheid door stress. Met een preventieve massage voorkom je dat ook jouw lichaam (en geest) overbelast raakt.

De voordelen van een massage zo nu en dan, zijn legio. Het bevordert de bloedsomloop, en daarmee de stofwisseling. Schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd, voedingsstoffen sneller aangevoerd. Daardoor kan je lichaam zich beter en sneller herstellen. Door massage worden ook meer witte bloedlichaampjes aangemaakt; die cellen helpen weer om ziektekiemen in je lichaam te bestrijden, waardoor je immuunsysteem versterkt.

versterk lichaam & geest

Een regelmatige massage heeft tevens een bijzonder positief effect op je stressniveau; het vermindert nervositeit en verbetert je humeur. Door de aanrakingen wordt namelijk het hormoon oxytocine (het knuffelhormoon) aangemaakt, het stresshormoon (cortisol) maakt steeds meer plaats voor serotine (een lichaamseigen antidepressivum) én je lichaam produceert meer endorfine (het gelukshormoon). Daardoor voel je je dus snel weer fitter, beter, en meer in balans.

boost voor je weerstand

Een belangrijk bijkomend effect van massage is het verbeteren van de slaap en het verminderen van pijn. Daarnaast blijven je spieren soepeler, ziet je huid er gezonder uit, kan je ademhaling verbeteren, evenals je concentratievermogen. Wauw. Wist je trouwens, dat het overgrote deel van de (sport)blessures zo ook eenvoudig voorkomen kan worden?

 

massage via ixorg

Ontdek ook de grote waarde van een preventieve massage op jouw gezondheid, ga naar een masseur bij jou in de buurt. Want als je goed voor je lichaam zorgt, heb je uiteindelijk ook minder zorg nodig. En dat scheelt weer in de portemonnee 😉

Probeer het eens. Je voelt je er (stukken) beter bij. Wedden?

P.S. Neem eens een kijkje op de website van Masseurs Netwerk Nederland voor een professionele masseur bij jou in de buurt.

Past ixorg bij jou? Kom er binnen 2 minuten achter