Ben je zzp’er? Dan heb je het waarschijnlijk al druk genoeg. Geen tijd om überhaupt over je zorgverzekering na te denken. Wel op je zorgverzekering besparen? Wij zetten 6 simpele, effectieve bespaartips voor je op een rij.

bespaartip # 1 | switch van zorgverzekeraar

Je wist het al. Maar zó geen zin in. Doe het nou. Het kost je een paar minuten van je tijd. Daarmee bespaar je honderden euro’s per jaar op de premie van je basisverzekering. Da’s snel verdiend.

bespaartip # 2 | verhoog je eigen risico

Ben je gezond en verwacht je volgend jaar nauwelijks zorgkosten? Kies dan voor een hoger, vrijwillig, eigen risico. Je verzekeraar beloont je met een (flinke) korting op je zorgpremie.

bespaartip # 3 | (her)overweeg je aanvullende verzekering

Kijk eens kritisch naar je aanvullende zorgverzekering, als je die hebt. Heb je die uitgebreide dekking wel nodig? Verwacht je weinig zorgkosten? Spaar zelf voor je zorgkosten. Twee keer per jaar de rekening van je fysio of tandarts zelf betalen, scheelt je honderden euro’s aan premie.

bespaartip # 4 | vraag zorgtoeslag aan

Ben je net gestart als zzp’er en is je inkomen lager dan € 29.500 per jaar? Dan heb je misschien wel recht op zorgtoeslag. Of je in aanmerking komt hangt o.a. af van je gezinssamenstelling, inkomen en eigen vermogen. Check de site van de Belastingdienst om te kijken of je er recht op hebt.

bespaartip # 5 | korting voor zzp’ers

Er zijn verschillende collectiviteitsvormen waarmee je als zzp’er een flinke korting (tot wel 15%) kunt bedingen bij je zorgverzekeraar. Gewoon even googelen.

bespaartip # 6 | kies de polis die bij je past

Er zijn 3 soorten zorgverzekeringen: een naturapolis, restitutiepols en een combinatie daarvan. De premie van een naturapolis is veelal lager. Daar zitten wel een aantal (beperkende) voorwaarden aan, waardoor de verzekeraar de premie laag kan houden. Check de website van je zorgverzekeraar of zorgvergelijkingssite voor de polis die bij jou – en je portemonnee – past.

Bespaar op je aanvullende zorgverzekering met ixorg

Heb je een aanvullende zorgverzekering voor tandartskosten en/of fysiotherapiebehandelingen? Dan betaal je ook voor zorg die je nooit gebruikt. Wil je niet te veel betalen, maar toch die extra zekerheid bij onverwacht hoge kosten? Ontdek dan ixorg, hét voordelige alternatief voor de aanvullende zorgverzekering.

Past ixorg bij jou? Kom er binnen 2 minuten achter