Geen (hoge) premie betalen, wel de beste zorg voor jou en je gezin? Betaal alleen voor de zorg die je nodig hebt. Niets meer en niets minder. Ontdek ook het geheim van ixorg.

Jij weet zelf wat het beste voor je is. Wat je nodig hebt. Welke zorg je nodig hebt. Ben je gezond? Wil je niet betalen voor zorg die je niet nodig hebt? Maar wel de garantie dat als het écht misgaat, je goed verzekerd bent? Dan is ixorg misschien wat voor jou.

Waarom ixorg

Een groot deel van je zorgkosten kun je vooraf inschatten. Zeker als je gezond bent. En voor kosten die je niet kunt voorzien, zoals tandartskosten of fysiokosten na een ongeval, kun je je verzekeren. Veel mensen kiezen daarom voor een aanvullende zorgverzekering. Maar is dat automatisch voor iedereen de beste keus?

De nadelen van een aanvullende zorgverzekering:

 • Een aanvullende zorgverzekering is prijzig
 • Je betaalt ook voor zorg waar je geen gebruik van maakt
 • Heb je geen zorgkosten gemaakt, dan ben je je premie kwijt
 • Maak je wel zorgkosten, dan is de vergoeding meestal beperkt
 • Een lage premie betekent veelal minder gunstige voorwaarden

Geen zorgen

Met ixorg spaar je zelf voor je zorgkosten. Je bouwt je eigen ‘zorgpot’ op. Jouw zorgpot is gekoppeld aan een calamiteitenverzekering. Zo betaal je alleen voor de zorg die je nodig hebt. En bent wereldwijd verzekerd voor als er écht iets gebeurt.

Het slimme van ixorg

 • Spaar zelf voor je zorg
 • Jij betaalt, dus jij bepaalt
 • Weinig kosten gemaakt? Het overgebleven geld blijft van jou
 • Bijna geen omkijken naar je rekeningen
 • Wereldwijde dekking bij een ongeval*
 • Extra gezinsvoordeel

Hoe werkt het

Jij bepaalt het bedrag dat je spaart, met een minimum van € 2,00 per maand. ixorg betaalt de rekening van je tandarts of fysio rechtstreeks uit je zorgpot, je hebt er geen omkijken meer naar. Heb je een ongeluk gehad, bijvoorbeeld tijdens het sporten? Dan betaalt ixorg de kosten voor tandheelkundige zorg en/of fysiotherapie die nodig zijn voor je herstel.*

*bekijk de voorwaarden

Betaal alleen voor wat je nodig hebt

Het bedrag dat je eind van het jaar overhoudt, blijft gewoon van jou. Jij bepaalt zelf welke zorg je nodig hebt. En welke zorgverlener je kiest. Voor de beste zorg. Zorg die bij jou past.

Voor het hele gezin

Heb je kinderen en zijn ze gezond? Dan heb je in principe geen aanvullende zorgverzekering nodig. Kinderen zijn tot 18 jaar automatisch meeverzekerd met hun ouders. Voor hen geldt ook geen eigen risico. Let op: orthodontiekosten worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Je kunt daarvoor – zelf of samen met ixorg – een buffer opbouwen. Of kiezen voor een aanvullende verzekering waarmee orthodontiekosten zijn gedekt.

Wanneer een aanvullende zorgverzekering?

Heb je veel zorg nodig? Dan zal een aanvullende tandartsverzekering of fysioverzekering waarschijnlijk beter voor je uitpakken. Twijfel je? Bereken de te verwachten zorgkosten, kies het pakket dat bij je past, bekijk de voorwaarden & vergoedingen en zet het af tegen de premie die je per jaar betaalt.

Weten of ixorg bij je past?

Ga naar de rekentool